Non wint 'The Voice' in Italië

in Mediatips

Zuster Cristina Scuccia, een 25-jarige non uit Sicilië, heeft de finale gewonnen van de Italiaanse tv-talentenjacht 'The Voice of Italy'. De non versloeg drie andere kandidaten. Scuccia is intussen uitgegroeid tot een internationale sensatie.

(imported body)

Scuccia zong tijdens de finale onder meer 'What a feeling' en 'No one' van Alicia Keys. Het was ook met dat laatste nummer dat ze in maart, tijdens de 'blind auditions' van de tv-show, uitgroeide tot een beroemdheid. De beelden van die eerste show werden al meer dan 50 miljoen keer bekeken op het YouTube.

"Mijn laatste dankbetuiging, de belangrijkste, gaat naar diegene die daarboven is", zei Scuccia na haar zege. "Ik wil dat Jezus hier binnenkomt", voegde ze nog toe alvorens in de volgepakte studio het Onze Vader te citeren.

Een week geleden zei Scuccia dat ze haar oversten zou laten beslissen of ze in de showbizz stapt. "Ik zou even gelukkig zijn om opnieuw met kinderen te gaan zingen in parochiekerken", verklaarde de non die haar deelname aan de talentenjacht beschouwde als "een andere manier om het evangelie te verspreiden".

Bron: VRT/IKON

 

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/TpaQYSd75Ak" frameborder="0" width="485" height="270"></iframe>

 

Video op YouTube

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons