Mannen zetten spierkracht in voor vrouwen...

"Je bent super, super mooi"

in Mediatips

Jongeren- of seniorenevenementen bestaan al langer, maar speciale evenementen voor mannen en vrouwen is iets van de laatste jaren. Het doel: een laagdrempelige manier om ongelovigen kennis te laten maken met Jezus en de kerk.

Tegenwoordig zien we dat steeds meer kerken evenementen organiseren voor een speciale groep. PUUR is zo'n speciaal event georganiseerd door City Life Church Utrecht. Zij zijn daarin niet de enige, ook kerken als Doorbrekers, Hillsong Amsterdam, Mozaïek0318 en Best Life Church organiseren dit soort evenementen.

PUUR
Jaarlijks organiseert City Life Church Utrecht een evenement speciaal voor vrouwen, genaamd PUUR. Gelovig, ongelovig, jong, oud, blank of bruin: iedere vrouw is welkom. Onder de zwoele jazzy klanken kunnen de vrouwen genieten op de summerfair van zoetigheid, massages en andere activiteiten. Na de summerfair is er een korte en laagdrempelige dienst waar de waarde en schoonheid van de vrouw benadrukt wordt. Als afsluiter is er een DJ, die iedere vrouw dansend naar huis laat gaan. Het doel van PUUR is dat ongelovigen op een laagdrempelige manier in aanraking komen met Jezus en de kerk.

Zelfvertrouwen, schoonheid en identiteit zijn de belangrijkste onderwerpen van de avond. De dienst begint dan ook met de woorden "Je bent super, super mooi."

Mannen
De aanwezige dames worden bediend door een groep van 25 mannen. Bij binnenkomst staan de mannen klaar met een welkomstdrankje en op de summerfair lopen de mannen rond met lekkere hapjes. Elmer Demmendaal geeft leiding aan de groep. Hij doet dit met alle liefde: "De waarde die wij als mannen aan deze vrouwen toevoegen, wordt door die vrouwen aan zoveel andere mensen doorgegeven. Dat vind ik mooi."
Waarom deze mannen de benen onder hun lijf vandaan lopen is voor Elmer geen moeilijk vraag: "Jezus maakte geen onderscheid in wie Hij diende. Vrouwen verdienen het om zo nu en dan op stap te gaan en te genieten."

De mannen zien er allemaal voortreffelijk uit. Zo draagt iedere man een wit overhemd met een donkere broek en een stropdas of vlinderdas. "Het is gewoon tof om er goed uit te zien voor vrouwen!" Bovendien is de kleding van de heren een deel van de ambiance die City Life Church Utrecht wil creëren tijdens de avond. "Ik had nog meer mannen gevraagd om te helpen, maar helaas passen zij op de kinderen of konden zij niet. De mannen die af moesten zeggen vonden dit allemaal erg jammer."

Sfeer
Terwijl de vrouwen langzaamaan hun plaats zoeken voor de dienst, gaan de werkzaamheden voor de mannen gewoon door. Ze dansen vrolijk mee op Good Time, delen cadeaus uit tijdens het verlotingsmoment en zorgen ervoor dat het de hostess en spreeksters aan niets ontbreekt. "Ik vind het geweldig om in de dienende schoenen te staan, omdat vrouwen dat juist vaak voor ons mannen doen", verklaart Benjamin Wijnja zijn motivatie. "PUUR is een mooi evenement om vrouwen te laten zien dat ze mooi zijn en meer verdienen."

Succesvol
Aan het eind van de avond is Elmer een tevreden man. Wanneer is het PUUR event voor hem een succes? "Natuurlijk is het tof als vrouwen Jezus leren kennen, maar voor mij is PUUR al succesvol als een vrouw met een glimlach naar huis gaat."

Veel mensen hebben een bepaald beeld bij de kerk en door dit soort evenementen zien mensen die niets met het geloof hebben dat het ook anders kan. Op het PUUR event waren ongeveer 220 vrouwen. Een deel van deze vrouwen hadden nog nooit van Jezus gehoord of wisten niet dat kerken dit soort laagdrempelige diensten organiseren.


Foto: Dutch Pixel Photography- Nancy Meijer

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons