Lukt het: een dag lang zonder social media?

Studentenkerk wil studenten en medewerkers dichter bij elkaar brengen

in Geloven

Studentenkerk van Radboud Universiteit in Nijmegen daagt de Radboudianen (studenten en/of medewerkers) uit om een dag de social media aan de kant te schuiven. Van 09.00 tot 18.00 zitten de deelnemers in een Glassroom zonder communicatiemiddelen zoals laptops, tablets, smartphones maar ook kranten of boeken. De Glassroom is geplaatst voor het restaurant van de universiteit. Het huis wordt vijf dagen bewoond door vijf verschillende tweetallen.

De deelnemers kunnen door hun verblijf in de Glassroom niets anders doen dan te investeren in contact met de partner waar ze de hele dag mee om zullen gaan. Studentenkerk wil hiermee ook de studenten en medewerkers dichter bij elkaar te brengen. Omdat iedereen zijn leven tegenwoordig online deelt, vraagt Studentenkerk zich af in hoeverre dit nou eigenlijk onze werkelijke gevoelens en gedachte afspiegelt?

Het ND heeft woordvoerder Bjorn Teeuwen gesproken en hij vertelt dat studenten die zich melden voor een gesprek: “Ze hebben contacten met hun Facebook-vrienden, maar hebben geen echt, lang gesprek meer. Op de universiteitscampus zijn de pastores de enige bij wie je terecht kunt voor een goed gesprekje.”

Studentenkerk vraagt zich af welke gesprekken er in zo'n kamer zullen ontstaan? Wat zul je ontdekken over jezelf en de ander? Hoe zal het lopen als je de hele dag doorbreng met iemand die je niet kent?

Foto: https://www.facebook.com/Studentenkerk 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons