Interreligieus gebed voor vrede op Eerste Pinksterdag

Willem Smouter: 'Iedereen kan meebidden in eigen taal'

in Christelijk Nieuws

President Shimon Peres en president Mahmoud Abbas zullen zondag in het Vaticaan deelnemen aan een interreligieus gebed voor vrede.

Paus Franciscus heeft President Peres én de Palestijnse president Mahmoud Abbas uitgenodigd voor een samenzijn. Deze uitnodiging deed hij tijdens zijn bezoek vorige week aan Jordanië, Israël en de Palestijnse overheid.

Volgens een verklaring van de woordvoerder van Peres zullen Abbas, Peres, en Franciscus hierbij worden vergezeld door diverse joodse, christelijke en islamitische religieuze leiders.

Tijdens de ceremonie zullen er door geestelijken diverse teksten worden gelezen over vrede uit de Tenach, uit het Nieuwe Testament en uit de Koran. Paus Franciscus zal ook verschillende verzen voorlezen, samen met Peres en Abbas. De teksten zijn door hen gezamenlijk uitgekozen, speciaal voor deze ceremonie.

Willem Smouter "Het is natuurlijk heel bijzonder dat er een gebeds-ontmoeting tussen deze drie religieuze leiders plaatsvindt. Paus Fransiscus heeft Peres en Abbas uitgenodigd om te bidden voor vrede. Niets meer en niets minder. Ik vind dat wij als kerken in Nederland niet achter kunnen blijven, en dat wij in onze zondagse dienst ook ruimte moeten maken om te bidden voor vrede. Heel eenvoudig. God heeft geen verdere instructies nodig. Laten we op Eerste Pinksterdag ieder in onze eigen taal bidden voor de vrede van Jeruzalem."

Bron: TimeofIsrael.com/EO
 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons