Internationale prijs voor documentaire ZvK

Programma over Tim Keller wint Gold Crown Award

in Mediatips

Afgelopen zaterdagavond is op de International Christian Visual Media in Atlanta (USA) het ZvK televisieprogramma ‘Tim Keller 25 jaar predikant in Manhattan’ bekroond met de Gold Crown Award 2014 in de categorie 'Beste Internationale Programma’s.

In 1989 ging de toen 39 jarige predikant ds. Tim Keller aan het werk in Manhattan, New York City. 25 jaar later kreeg Zendtijd voor Kerken (ZvK) de mogelijkheid om met hem in gesprek te gaan over wat hem dreef naar de grote stad, en hoe zijn werk, wat klein is gestart, inmiddels is uitgegroeid tot één van de grootste kerken in New York. De boodschap van Tim Keller richt zich op de moderne mens; zijn uitleg van de Bijbel is voor gelovigen, voor ongelovigen en grote twijfelaars. 

Zijn boeken stonden in de boeken top 10 van de New York Times. Deze krant noemde Keller de succesvolste evangelist in de stad doordat hij inziet dat de jonge generatie afgestudeerden en kunstenaars in grote mate verantwoordelijk zijn voor de ontwikkelingen in de cultuur. Keller vindt het belangrijk om deze groep in hun eigen taal en sfeer tegemoet te treden.

Het programma is gemaakt door eindredacteur Gerrit Bril en cameraman/regisseur Jeroen van Bruggen. “Persoonlijk heb ik een aantal boeken van hem gelezen en ik heb in de afgelopen jaren telkens bij een bezoek aan de VS waar mogelijk ook een bezoek gebracht aan Redeemer Church. De eerste keer was in 1998 en toen raakte ik geïnspireerd door zijn preken. Ik kreeg de mogelijkheid om met hem in gesprek te gaan tijdens de Q&A-sessies na de dienst." aldus Gerrit Bril.

De ICVM is een organisatie van acteurs, schrijvers, producers, regisseurs en programmamakers die een impuls wil geven aan hoogwaardige christelijke film en televisie producties. Al ruim 40 jaar worden jaarlijks de Crown Awards in verschillende categorieën programma’s uitgereikt.

Bron: Kerknieuws

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons