IKON Pinksterconcert met het Metropole Orkest

in Geloven

De IKON viert Pinksteren met een groot concert van het Metropole Orkest en met optredens van bekende artiesten. Niels Geusebroek, Giovanca, Karsu en Typhoon, Liesbeth List, Edsilia Rombley, Martijn Fischer, Sara Kroos en de 3J’s leveren hun bijdrage.

Ze zingen vanuit hun persoonlijke inspiratie om zo te laten zien wat Pinksteren voor hen betekent. Dit sprankelende concert 'In vuur en vlam' komt vanuit de poptempel de Melkweg in Amsterdam en vindt plaats op 3 juni.

De liedjes die de artiesten ten gehore brengen komen onder meer uit het nieuwe  Liedboek. Zo zingt Sara Kroos ‘'She sits like a bird', Giovanca ‘'Swing low sweet chariot'’ en maakt zangeres Karsu samen met de rapper Typhoon een speciale bewerking op het pinkstergedicht '‘Hierheen Adem'’ van dichter Huub Oosterhuis.

Met Pinksteren worden grenzen overschreden en komen mensen in beweging. Ook zijn een aantal maatschappelijke initiatieven uit het land tijdens het IKON-concert te zien. Denk bijvoorbeeld aan de hulpdienst Tuk Tuk die in Eenrum klussen verzet voor ouderen en minder validen.

Annemiek Schrijver presenteert de avond: "Inspiratie en verbondenheid zijn precies de twee kostbare brandstoffen waarmee we in deze tijd ons warme hart kunnen laten branden". Het Pinksterconcert vindt plaats op dinsdag 3 juni. De uitzending is op Eerste Pinksterdag (zondag 8 juni) om 23.00 uur op Nederland 2.

 

Kaarten zijn hier te bestellen.

 

Bron: IKON

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons