Hillary Clinton: 'Bijbel grootste invloed op mijn denken'

'Bron van wijsheid, troost en bemoediging'

in Geloven

De voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton zegt in een recent interview dat de Bijbel nog steeds grote invloed heeft op haar denken. “Het is voor mij een bron van wijsheid, troost en bemoediging.”

Terwijl de promotie van Clinton’s nieuwe boek ‘Hard Choices’ in volle gang is, vertelt ze dit weekend in de New York Times dat de Bijbel het boek is dat haar heeft gemaakt tot de persoon die ze vandaag de dag is. “De Bijbel heeft een grote invloed op mijn leven gehad en dat zal altijd zo blijven. Ik ben ermee opgegroeid, ik ken de teksten en het boek is een leidraad in mijn leven.“

De voormalige First Lady en minister sprak eerder over haar geloof op een bijeenkomst van de United Methodist Church in april. Clinton vertelde duizenden vrouwen dat de leer, gehoord in de kerk, ervoor heeft gezorgd dat ze toegewijd is om te dienen, met name op het vlak van sociale onrechtvaardigheid. "Net als de discipelen van Jezus, kunnen we niet wegkijken. We kunnen niet toestaan dat mensen in nood voor zichzelf moeten zorgen en dat wij alleen met onszelf bezig zijn”, aldus de vrouw van de voormalige Amerikaanse president Bill Clinton. "We moeten het samen doen."

Clinton groeide op in Illinois in de zogeheten United Methodist Church. Ze woont tegenwoordig in New York en is onderdeel van dezelfde kerk in deze stad. Ze is kandidaat voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016.

Bron: The Christian Post

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons