Hij maakt het verschil

5 vragen aan buschauffeur Andre van Walsum

in Christelijk Nieuws

Buschauffeur Andre van Walsum (44) uit Nieuwegein rijdt al jarenlang op de bus. Maar zijn grootste passie is Jezus. Andre is getrouwd en heeft twee dochters. Vorig jaar is hij met zijn gezin een half jaar in Zuid-Afrika geweest voor zendingswerk.

1. Hoe ben jij christen op je werk?
"Als christen mag ik mijzelf zijn. Door Zijn liefde zal ik veranderen en steeds meer op Hem gaan lijken. Op mijn werk uit zich dat door de ander voorop te stellen. Dat geldt voor de reizigers, voor mijn collega's, maar ook voor overige mensen die ik tegenkom.
Vanaf het eerste contact ben ik bezig om Zijn liefde uit te delen. Dat doe ik door een vriendelijke groet en woord, geduld, eerlijk zijn en de reiziger helpen waar kan. Ook tegen mijn collega's wil ik deze waarden uitdragen. Daarnaast probeer ik op te letten wat er gebeurt en hoe ik daar op kan reageren.
Ik heb bijvoorbeeld mogen bidden voor een passagier. Deze reiziger zag ik regelmatig en ik vroeg hoe het met hem ging. Op een gegeven moment gaf hij aan dat hij erg last van zijn rug had en dat hij niet wist hoe het verder moest. Voorzichtig heb ik het gesprek naar geloof gebracht, dit terwijl ik in mezelf aan het bidden was voor wijsheid. Uiteindelijk kon ik aan deze man vragen of hij aan het einde van de rit even tijd had. Ik heb het evangelie aan het uitgelegd en voor hem gebeden. Daarna heb ik de passagier helaas niet meer gezien…"

2. Wat neem je je steeds voor, maar lukt maar niet?
"Ik neem mezelf voor om meer stille tijd aan het begin van de dag te houden. Helaas laat ik me te makkelijk verleiden tot andere dingen, waardoor ik uiteindelijk tijd te kort kom. En dan schiet mijn stille tijd erbij in."

3. Welke man uit de Bijbel identificeer je je mee?
"Ik identificeer mezelf het meest met David. Hij is een man die van de Heer houdt maar zich ook regelmatig laat leiden door zijn emotie en gevoel en daardoor de verkeerde keuzes maakt."

4. Welke vraag zou je willen stellen aan Jezus?
"Op dit moment heb ik geen vraag die ik aan onze Heer Jezus Christus wil stellen. In het verleden heb ik regelmatig vragen gehad en uitgeschreeuwd naar Jezus. Toen mijn vrouw ziek was, toen een zendingsreis naar Zuid-Afrika eerder afgebroken moest worden dan we zelf gedacht hadden. Hierbij heb ik regelmatig 'waarom' uitgeroepen."

5. Welke karaktereigenschap heb je niet, maar zou je graag bezitten?
"Ik zou graag wat creatiever willen zijn in mijn leven. Niet als een creatief moment maar als onderdeel van het leven. Ik moet wel zeggen dat ik niet zeker weet of ik het nu niet in me heb of dat ik het niet maximaal gebruik." 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons