Helpende latina met passie voor Jezus

in Geloven

De vrolijke en enthousiaste latina Marinela Auping brengt de latino's van Almere bij elkaar. Dit doet zij onder andere door het organiseren van ontbijtjes, Spaanstalige Alpha Cursus en bijbelstudies.

Marinela werd gevraagd om een bijbelkring op te richten voor de latina's in Almere, want er zijn heel veel latino's in Almere. In eerste instantie had ze er niet veel zin in, omdat ze toentertijd al leiding gaf aan een meidengroep. Maar ze werd er wel door aan het denken gezet en ze vroeg aan God wat hij wilde. Ze sloeg de Bijbel open en daar stond de prachtige tekst van Prediker, 11:4: “Wie altijd op de wind let, komt nooit aan het zaaien toe. Wie altijd naar de wolken kijkt, komt nooit aan het maaien toe”. Daarbij voelde ze dat God haar de opdracht gaf om te zaaien. Want ze vind het heel bijzonder dat mensen uit Latijns Amerika vaak een hele andere manier van geloven hebben. Ze geloven in heiligen, vereren dode mensen, vereren Maria en baby Jezus, maar de Jezus die voor hen is gestorven en de dood heeft overwonnen, die kennen ze nog niet. “En dat is juist de Jezus waar ik een passie voor heb.” 

“Ik besloot naar buiten te gaan en te wandelen door het park en binnen een half uur ontmoette ik drie Latino families.” De mensen die ze die dag heeft ontmoet, komen nu samen in onze Spaanstalige diensten. Ze ontmoet nog steeds nieuwe latino's, die ze uitnodigt voor haar bijeenkomsten. De Latijns- Amerikaanse cultuur is een echte 'eetcultuur'. Na de bijeenkomsten zijn er dan maaltijden. Lachend zegt Marinela: “Dan komen ze wel”. Marinela haar gemeenschap is uitgegroeid tot 30 mensen en heeft inmiddels twee pastors die Spaans spreken. 

Ze raakt ook wel eens teleurgesteld, omdat ze niet altijd ziet wat ze zaait: “Dan denk ik: Heer ik werk zo hard, maar ik zie geen resultaat. God antwoordt dan: 'Marinela, hoeveel geduld heb ik niet met jou gehad?'” 

Ontmoet vandaag de inspirerende Marinela uit Almere in Geloven op 2 om 17.05 uur op Ned2.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons