Groot Liefdes-, Relaties- en Seksonderzoek

BEAM duikt in de relatiewereld van christelijke jongeren

in Geloven

BEAM (EO-jongeren) heeft onderzocht hoe christelijke jongeren tussen de 15 en 25 jaar denken over liefde,relatie en seks. Binnen een week hebben bijna 2000 jongeren online de enquête ingevuld.

BEAM heeft in de enquête aan jongeren gevraagd over: relaties, zelfbevrediging, de ware, ongewenste intimiteiten en natuurlijk over seks. Uit dat onderzoek blijkt dat 69% van de singles angst heeft om alleen te blijven, maar van de christelijke jongeren is 60% single. Dus eigenlijk hoeven de jongeren niet bang te zijn om alleen te eindigen, zeker omdat 80% een christelijke partner wil.

Meer dan de helft van de jongeren geeft aan spijt te hebben van seks, ze hadden het liever niet gedaan. Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat 88% vindt dat je alleen gemeenschap mag hebben als je getrouwd bent.

Voor alle hoogtepunten kun je hieronder een leuk filmpje bekijken dat BEAM heeft gemaakt.
Bekijk alle resultaten op de website van BEAM.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons