Geloof en voetbal in Radio Brasil

in Christelijk Nieuws

In RadioBrasil aandacht voor geloof en voetbal met oud-profvoetballer Geert den Ouden en sportjournalist Gerrit-Jan van Heemst.

Sportjournalist Van Heemst interviewde 14 gelovige topvoetballers en bundelde die interviews in het boek 'God op de middenstip'. De voetballer die hem het meest aansprak was Evander Sno. De in Suriname geboren profvoetballer speelde afgelopen seizoen bij RKC. Hij heeft twee keer een hartaanval gehad en dat ternauwernood overleefd. Maar hij gaat zonder angst door het leven omdat hij een rotsvast geloof in God heeft.

Evander Sno over zijn hartstilstand op het voetbalveld: "Het was mijn tijd nog niet. Zo simpel is het gewoon. God vond mij nog te jong om te sterven. De artsen hebben keihard gewerkt. Ik zit hier nu nog omdat zij hun werk zo goed gedaan hebben. Daar ben ik God erg dankbaar voor."

Oud prof-voetballer Geert den Ouden (1976) voetbalde voor oa. Excelsior, ADO, De Graafschap, Valetta (Malta) en Dayton Dutch Lyons (VS). Nu is hij actief als vastgoedmakelaar. Hij is opgegroeid in de Gereformeerde Gemeente.

RadioBrasil is elke avond tussen 18 en 23 uur te beluisteren op Radio1. Het programma is een samenwerking tussen vijf omroepen (die normaal gesproken op de avond uitzenden) en NOS Langs de Lijn.

Presentatie : Tijs van den Brink en Robbert Meeder. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons