Geen religieuze uitingen voor Braziliaans elftal

Bondscoach Filipão verbiedt alle religieuze uitingen van zijn spelers

in Christelijk Nieuws

De wereldvoetbalbond FIFA accepteert geen religieuze uitingen tijdens het WK, zo meldt Trouw. De pastoors van het Braziliaanse elftal mogen de spelers dus ook niet meer bezoeken. Daarnaast mogen zij geen t-shirts dragen, waarop staat: 'Ik behoor tot Jezus'.

Bondscoach Luiz Felipe Scolari, beter bekend als Filipão, heeft alle religieuze uitingen van het Braziliaanse elftal verboden. Volgens de Braziliaanse portal VOL.com.br mogen pastoors niet meer bij trainingen aanwezig zijn. De trainer vindt dat hij als oefenmeester van een elftal een positie in moet nemen die alle religies respecteert. Daarom accepteert hij geen religieuze uitingen en geeft hij ook geen voorrang aan een bepaald geloof. Dit terwijl de bondscoach zelf katholiek is, en voor de WK-overwinning van Brazilië in 2002 nog naar de kerk is geweest om te bidden voor een overwinning.

Trouw meldt dat de FIFA de religieuze uitingen heeft verboden, want als Brazilianen hun God mochten aanroepen, dan zouden de moslims dat ook wel eens met Allah kunnen doen. 

Wie de regel overtreedt kan een boete krijgen of geschorst worden. De Braziliaanse aanvaller Fred heeft de regel al overtreden. Hij stak zijn armen in de lucht richting de hemel. Braziliaanse evangelisten gingen tegen de nieuwe regel in door gele en rode kaarten ui te delen met het bericht: 'Tijdens dit WK zit jouw overwinning in Jezus'.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons