Enorme Jezus-ballon zorgt voor verdeeldheid

in Christelijk Nieuws

Een Australisch gok-kantoor had een reclamestunt bedacht in verband met het WK. Maar niet iedereen kan de stunt waarderen.

Een enorme 'Jezus-heteluchtballon' van wel 45 meter hoog vliegt boven Melbourne, Australie. De ballon is een soort replica van het beroemde Christusbeeld uit Rio de Janeiro en is bedoeld als reclamestunt in verband met het WK.

Zaterdag speelt Australie hun eerste WK wedstrijd tegen Chili. Het Australische bedrijf Sportsbet dat zich bezig houdt met gokken en wedden op sportwedstrijden had deze stunt bedacht. Het opblaasbare Christusbeeld draagt de tekst “#Keep the Faith" op een voetbalshirt, tezamen met de logo’s van het bedrijf. 

Woordvoerder van het bedrijf Sportbet in Australië vertelt: “Wij willen onze voetbalploeg in Brazilie een hart onder de riem steken. Keep the faith!” Maar niet iedereen kan een reclamestunt met Jezus waarderen.

Dominee Tim Costello "Als ze ook maar iets over Jezus zouden weten, dan zouden ze in ieder geval weten dat Hij juist de gok-tafels in de speelzalen omver zou gooien. Gokken is zeer verslavend en vernietigt levens". Ds. Tim Costello voert al jaren een anti-gok campagne. Een knipoog van juist dit bedrijf naar het Christusbeeld kan hij dan ook totaal niet begrijpen.

Peter Ryan, de conservatieve vicepremier van de staat Victoria waar Melbourne onder valt, vertelde Australische journalisten dat hij vindt dat de ballon onmiddellijk moeten worden verwijderd uit de hemel. ”Een opblaasbare Christus is een belediging voor allen die religieus ingesteld zijn”. 

Bron: Dailymail.co.uk

Foto: ABC/YouTube

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons