Een Jeugdbijbel voor Beatrix' kleinkinderen

Prinses Beatrix ontvangt eerste exemplaren Jeugdbijbel op Bijbelfestival

in Geloven

In Utrecht heeft Prinses Beatrix het eerste exemplaar van een nieuwe Jeugdbijbel in ontvangst genomen. Ze deed dat tijdens het Bijbelfestival, waarmee het Nederlands Bijbelgenootschap zijn 200-jarig bestaan viert.

Prinses Beatrix ontving negen exemplaren van de Jeugdbijbel: één voor haarzelf en één voor ieder kleinkind. In deze Bijbel zijn 74 verhalen herschreven voor kinderen tussen de 9 en 12 jaar.

Puzzelstukje
Eerder op de ochtend opende de prinses het Bijbelfestival met het plaatsen van een puzzelstukje op de ‘grootste bijbelpagina van Nederland’. Ook andere bezoekers voegden hun puzzelstukje toe, waardoor ze langzaam de eerste pagina van de Bijbel in Gewone Taal te zien kregen. Deze nieuwe vertaling verschijnt dit najaar. 
 
Werk aan de winkel
Volgens de organisatie beleefden zo’n 2500 bezoekers vandaag een gevarieerd programma rondom de Bijbel in DeFabrique. “DeFabrique, straalt uit dat er werk aan de winkel is. 200 jaar bijbelwerk betekent niet dat we klaar zijn. Het NBG blijft eraan werken om het verhaal van de Bijbel te delen in binnen- en buitenland”, aldus Rieuwerd Buitenwerf, algemeen directeur van het NBG.

De bezoekers konden onder andere konden een talkshow bijwonen onder leiding van tv- en radio-presentator Thijs van den Brink, meedoen aan een Bijbelquiz met Bert van Leeuwen en luisteren naar een optreden van Voice-finalist Pearl Jozefzoon.

Bij mensen thuis
Het NBG werd 200 jaar geleden opgericht om de Bijbel ‘bij de mensen thuis’ te brengen. Dat gebeurt door toegankelijke vertalingen voor groot en klein, maar ook door mee te werken aan een tv-spektakel als The Passion, over het lijden van Jezus.


Zaterdag 5 juli om 19 uur op Nederland 2 zendt de EO een special uit over het Bijbelfestival. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons