De 'engel' van Sneek

Jan Brandsma is een echte helper

in Mediatips

Jan Brandsma is Majoor Bosschhardt en wordt ook wel de 'Engel van Sneek' genoemd. Hij heeft deze namen gekregen omdat hij een echte helper is, Jan vindt het belangrijk dat mensen die weinig hebben het ook goed hebben. Met 'De Schuilplaats' biedt hij dak- en thuislozen een plek waar ze terecht kunnen voor hulp en eten.

De Schuilplaats maakt ook voedseltassen voor mensen die weinig hebben, maar daar eigenlijk niet voor uit durven te komen. Jan brengt bijvoorbeeld in de aflevering van Geloven op 2 van donderdag een voedselpakket naar een vrouw die onlangs haar man, en kort daarna ook haar kleindochter heeft verloren. Ze noemt Jan: “De goede herder die zorgt voor zijn schapen”.

Op maandag- en donderdagavond serveert hij de dak- en thuislozen een warme maaltijd met voorafgaand een kopje koffie en na de maaltijd een toetje.

Jan is eigenlijk een man waar we allen een voorbeeld aan kunnen nemen. Zijn dag begint al om 05.30 uur, waarbij hij voedseltassen en soms ook dekens of kleding langs mensen brengt die van +/- 50 euro per week rond moeten komen doordat ze bijvoorbeeld in de schuldsanering of de bijstand zitten. Hiervoor gaat hij onder andere naar het woonwagenkamp en de woonschepenhaven(woonboten).

Jan: “Het is eigenlijk heel simpel en precies wat Jezus zei: wij moeten de mensen liefhebben en de mensen nodigen die ons niet terug kunnen nodigen.” Eigenlijk is het zo ontzettend simpel.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons