Braziliaanse gospelzangers op de bres voor kinderprostitutie

Kinderprostitutie serieus probleem in Brazilië tijdens WK voetbal

in Christelijk Nieuws

Een aantal Braziliaanse gospelzangers hebben samen een lied gemaakt waarmee ze positie in nemen tegen kinderprostitutie. Het lied maakt deel uit van de christelijke campagne “Liberta-me, Brasil”, wat 'Bevrijd me, Brazilië' betekent. Achter deze actie staat Christian Broadcasting Networking(CBN) en Orphan's Promise.

Een van de grootste zorgen rondom het WK, is de schending van de mensenrechten en vooral de seksuele uitbuiting van kinderen. Een groep gospelzangers wil hier aandacht voor vragen en is bij elkaar gekomen om een lied op te nemen tegen kinderprostitutie.

Liberta-me
De campagne Liberta-me, Brasil wil een stem zijn voor de vele mensen, vooral vrouwen en kinderen, die in Brazilië in gevaar en (seksuele) onderdrukking leven. Het project bestaat niet alleen uit een lied, maar organiseert ook de activiteiten en biedt programma's rondom thema's als seksuele uitbuiting van kinderen en jongeren, mensenhandel, kinderarbeid en 'gezonde gezinnen'.

Serieus probleem
Het WK begint donderdag en in 2016 zijn de Olympische Spelen ook in Brazilië. De kans is groot dat hierdoor de uitbuiting van vrouwen en kinderen zal toenemen. Kinderprostitutie is een serieus probleem in Brazilië, daarom heeft Liberte- me, Brasil het lied “Enxugue as Lágrimas” (Droog je tranen) geschreven om de kinderen een extra steuntje in de rug te geven.

Droog je tranen
De tekst  vertelt over kinderen die zich alleen voelen en opzoek zijn naar steun, ze vragen of de Vader de kinderen wil raken en bevrijden, of de Vader hun verdriet wil veranderen in blijdschap. Bekijk de song:

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/VFTn-H1YJVk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Foto: Liberta-me, Brasil

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons