Boektip | Achter elke angst een verlangen

Nieuw boek Mirjam van der Vegt: 'Durf te leven'

in Mediatips

Zie jij het leven als iets waarin veel te winnen valt, of juist veel te verliezen? Is de wereld een plek vol gevaren, of juist vol met kansen om liefde uit te delen? Daarover praat Mirjam van der Vegt dit weekend op Opwekking naar aanleiding van haar nieuwste boek 'Durf te leven'.

Ze schreef het boek nadat ze vorig jaar met haar gezin met 120 kilometer per uur door de lucht vloog en crashte op de autosnelweg. Op weg naar vakantie - waar ze mensen zou interviewen over angst - werd ze geconfronteerd met haar eigen angst. Hoewel zij en haar gezin het er levend afbrachten, werd ze toch geconfronteerd met verlies. Verlies van controle en vertrouwen. Hoe ga je daarmee om?

Naarmate de jaren verstrijken en je meer dingen meemaakt, lijkt ontvankelijk leven als een kind steeds moeilijker te worden. Mirjam ging op onderzoek uit: op welke manier reageer je op crashes in je bestaan - groot of klein - en kun je vrij bewegen in een wereld waar veel onzeker is?

Angst versus moed
Een onderdeel van het schrijfproces was het bevragen van mensen naar situaties in hun leven waar ze moedig waren geweest. Mirjam: "Die verhalen zijn enorm inspirerend. Je merkt ook dat moed voor iedereen iets anders is. Voor de een is het een hele stap om een keer ja tegen een verzoek te zeggen, terwijl de ander juist moedig is als hij of zij een keer nee zegt."

"Ga op zoek naar de plek waar jij moedig kunt zijn. En dat vraagt ook moed; durven geloven dat als jij je angst bestudeert en je de medaille omdraait, daar opeens ook een verlangen blijkt te zitten." In de lezing op Opwekking gaat Mirjam hier dieper op in.

Anti-angst spreuken 
Bij het boekje hoort een 'Anti-Angst Poster' met spreuken die je net die ene duw in de moedige richting kunnen geven. Je vindt de code voor de poster in het boekje. Ook als je aanschuift bij Mirjams Leestafel kun je de poster downloaden.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons