BLOG | Op medische safari

Andries blogt over zijn reis voor Metterdaad naar Egypte

Letterlijk het hele dorp lijkt uitgelopen als we aankomen bij het pand dat vandaag moet dienen als tijdelijke kliniek. Opa’s op ezeltjes hobbelen voorbij en zwartgesluierde vrouwen met enorme groene kolen op hun hoofd staan met hun kinderen op de arm te wachten.

Ze wachten op het medische team waar Andries Knevel een dagje bij meeloopt. Hij vertelt: “We zijn aangekomen met een enorme bus, waar alles inzit voor een medische safari. Want elke twee weken trekt dit team van artsen en verpleegkundigen met deze bus langs kleine dorpjes waar geen medische voorzieningen zijn”.
Dat het nodig is, blijkt wel uit de opkomst. Mensen op het Egyptische platteland zijn arm. Te arm om zelfs maar het vervoer naar het ziekenhuis te betalen. Met als gevolg dat mensen overlijden aan de meest simpele aandoeningen.

Het team verdeelt zich soepel over de kamers in het pand. Al snel worden in de ene kamer tanden en kiezen getrokken, terwijl in de andere kamer oma’s met staar worden behandeld en piepende babylongetjes worden beluisterd. Buiten bij de bus staat een rij met mensen te wachten op medicijnen.
Andries: “Ik loop even mee met Musa van 14. Ze heeft al dagenlang kiespijn en is –zo te zien- erg bang voor de tandarts. Maar na een verdoving wordt de boosdoener getrokken en verlaat ze vrolijk huppelend de kamer”.
 
Helpt u mee om dit medische werk mogelijk te blijven maken? Via de site van Metterdaad kunt u uw gift overmaken.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons