Bijbelgenootschap viert 200-jarig bestaan

Levensgrote Bijbelpassage op Utrechts Bijbelfestival

in Geloven

Met een Bijbelfestival in Utrecht viert het Nederlands Bijbelgenootschap zaterdag zijn 200-jarig bestaan. In die 200 jaar heeft het genootschap zich ingezet om de Bijbel 'bij de mensen thuis' te brengen. Dat gebeurt door toegankelijke vertalingen voor groot en klein - zo komt in het najaar de Bijbel in Gewone Taal uit - maar ook door mee te werken aan een tv-spektakel als The Passion, over het lijden van Jezus.

Op het festivalprogramma staan workshops, een talkshow onder leiding van Tijs van den Brink, een bijbelquiz met EO-coryfee Bert van Leeuwen en een optreden van zangeres Pearl Jozefzoon. Ook krijgt iedere deelnemer een deel van een levensgrote bijbelpagina (12 bij 6 meter), die gedurende de dag als een puzzel in elkaar wordt gezet. Samen vormen de stukjes de eerste pagina van de nieuwe Bijbel in Gewone Taal.

Het Bijbelfestival rekent zaterdag in de feestlocatie De Fabrique op meer dan 2000 deelnemers, onder wie prinses Beatrix. Zij zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen van de nieuwe Jeugdbijbel voor kinderen tussen 8 en 12 jaar. In de Jeugdbijbel zijn de bekende verhalen herschreven door drie kinderboekenschrijfsters.


Zaterdag 5 juli om 19 uur op Nederland 2 zendt de EO een special uit over het Bijbelfestival.  

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons