Advocaat Sudanese Meriam in hoger beroep

Nog niet duidelijk of en wanneer het doodvonnis wordt voltrokken

in Christelijk Nieuws

De vrouw die in Sudan ter dood is veroordeeld wegens haar christelijke geloof, gaat in hoger beroep. Dit heeft haar advocaat gezegd. Het doodsvonnis is nog niet voltrokken, omdat ze zwanger was. Vorige week beviel ze in de gevangenis van een dochter.

(imported body)

Meriam Ibrahim werd vorige maand ter dood veroordeeld wegens afvalligheid. Drie jaar geleden trouwde ze met christelijke man. Hoewel ze door haar Ethiopische moeder christelijk is opgevoed, is Ibrahim volgens de Sudanese wet een moslim omdat haar vader dat ook was. Het is dan verboden om je te bekeren.

Onduidelijk
Het is nog niet duidelijk of en wanneer het vonnis wordt voltrokken. Volgens de berichten mag ze haar kinderen eerst 2 jaar opvoeden in de gevangenis voordat ze wordt gedood. Mensenrechtenorganisaties hebben het vonnis scherp veroordeeld. Minister Timmermans (Buitenlandse Zaken) sprak er de Soedanese ambassadeur op aan. "Vrijheid van godsdienst is een universeel mensenrecht.

Pijnlijk
Ook in Nederlandse kerken uitten velen hun zorg over de Soedanese moeder en dochter, schrijft ds. Karin van den Broeke, preses van de generale synode van de Protestantse Kerk in Nederland. "Bijzonder vind ik het om te merken hoe we er in Nederland vaak in slagen om dergelijke zorgen ook over de grenzen van de eigen geloofsgemeenschap heen te delen." Maar ook: "Pijnlijk is, dat we een concreet gezicht nodig hebben om ons bewust te worden van een situatie die veel verder gaat dan het verhaal van deze ene vrouw. Hoe zijn we structureel betrokken bij dergelijke vraagstukken?"

Bron: NOS / Kerknieuws

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons