Aanval op kerk in noordoosten Nigeria

Extremisten Boko Haram doden negen mensen tijdens kerkdienst

in Christelijk Nieuws

Bij een aanval op kerkgangers in het noordoosten van Nigeria zijn negen mensen gedood. Ooggetuigen zeiden maandag dat leden van de terreurgroep Boko Haram zondag op motorfietsen en met een auto naar de kerk in Attangara kwamen en tijdens de dienst het vuur openden.

(imported body)

Een plaatselijke burgerwacht heeft op de aanvallers geschoten en de achtervolging ingezet. Daarbij zouden vier aanvallers zijn gedood en drie gevangen genomen.

De extremisten van Boko Haram beroepen zich op de islam en terroriseren vanuit hun thuisbasis, de deelstaat Borno, grote delen van het land. In april overvielen ze een christelijke kostschool in het zuiden van Borno en ontvoerden ze meer dan 200 schoolmeisjes.


Foto: De wanhoop bij de familie van de ontvoerde Nigeriaanse meisjes is groot. Beluister hier het Dit is de Dag-item, waarin commentator Arend Jan Boekestijn vertelt hoe sociale media de Nigeriaanse overheid moeten aanzetten tot meer daadkracht. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons