44e Opwekking een 'fantastisch feest'

Recordaantal van 60.000 christenen bezoeken Pinksterconferentie

in Geloven

,,Een fantastisch feest.'' Zo omschreef Joop Gankema de pinksterconferentie Opwekking maandag na afloop. De directeur van de stichting schat dat zo'n 60.000 christenen tijdens het pinksterweekend naar het festivalterrein van Walibi waren gekomen.

,,Vooral zondag was een extreem drukke dag. Zo druk hebben we het nog nooit gehad'', vertelde een tevreden Gankema. Tijdens de 44e editie kampeerden veel bezoekers het weekend op het terrein. Zij konden kerkdiensten, seminars, zangbijeenkomsten en gezamenlijke bidmomenten bijwonen. Vorig jaar trok Opwekking ongeveer 55.000 mensen.

Warmte
Volgens de directeur hadden de meeste bezoekers zich op het warme weer ingesteld. Wel moesten hulpdiensten een aantal kinderen en tieners te hulp schieten die ondanks de warmte te weinig hadden gedronken en onwel werden.

File
Bezoekers van de pinksterconferentie moesten na afloop nog lang wachten voordat ze het festivalterrein konden verlaten. De ANWB meldde kort voor 16.00 uur, het eind van Opwekking, dat er al meer dan half uur vertraging was op de N306 in beide richtingen.

Bron: ANP / Foto: Opwekking

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons