35 stellen trouwen tegelijk in Brazilië

Niet iedereen kan een bruiloft veroorloven

in Geloven

Afgelopen weekend trouwden er maar liefst 35 stellen tegelijk in één kerk. Een evangelische kerk in het noordwesten van Brazilië maakte dit mogelijk voor stellen die een officiële bruiloft en alles wat daarbij komt niet kunnen betalen.

De kerk organiseert dit ook voor stellen die alleen volgens de wet getrouwd zijn, maar het ook belangrijk vinden om hun huwelijk te laten zegenen. Dit realiseert de kerk door trouwkleding aan het bruidspaar te geven en een feest te organiseren.

Er zijn stellen die al 18 jaar bij elkaar zijn, maar nu pas officieel voor de wet gaan trouwen. Er zijn ook stellen die een paar jaar bij elkaar zijn en nu besloten in het huwelijksbootje te stappen. Gemeenschappelijke bruiloften worden door verschillende kerken en gemeenten in Brazilië georganiseerd.

Voor veel stellen die het financieel moeilijk hebben is dit een mooie kans om eindelijk de rechten te krijgen die getrouwde stellen hebben.

Bekijk hier een item van Metropolistv, waarbij 40 stellen tegelijk trouwen in het gemeentehuis van Rio de Janeiro.  

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons