130.000 handtekeningen voor Sudanese vrouw

De ambassadeur van Sudan in Nederland krijgt dinsdag 130.000 handtekeningen

in Christelijk Nieuws

De ambassadeur van Sudan in Nederland krijgt dinsdag 130.000 handtekeningen aangeboden van Amnesty International voor de vrijlating van de christelijke Meriam Yahya Ibrahim (27). De vrouw zit gevangen in de Sudanese hoofdstad Khartoum.

Ze heeft de doodstraf gekregen, omdat ze weigert haar christelijke geloof af te zweren. Ook is ze tot 100 zweepslagen veroordeeld voor 'overspel' omdat ze met een christelijke man was getrouwd.

Mensenrechtenorganisatie Amnesty International biedt de handtekeningen aan in Den Haag. Ook Tweede Kamerlid Joël Voordewind (ChristenUnie) is daarbij. Hoewel er de afgelopen dagen hoop was op vrijlating, is dat tot op heden niet gebeurd. Vorige week beviel de vrouw van een dochtertje.

Na het doodvonnis onlangs brak wereldwijd een storm van kritiek los. Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans riep de Sudanese ambassadeur op het matje om zijn zorgen over te brengen. "Vrijheid van godsdienst en levensovertuiging is een universeel mensenrecht. Sudan heeft de VN-verdragen waarin dat staat, ondertekend. En het staat zo in de eigen grondwet van Sudan’’, zei Timmermans.

Amnesty Nederland begon een e-mailactie. De organisatie is tegen het gebruik van lijfstraffen en de doodstraf.

 

Bron & foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons