Vrouw in beeld: Bijbelse portretten dichtbij

in Geloven

In 'Vrouw in beeld' schetst schrijver en kunstenares Linette Dijk portretten van twaalf vrouwen uit het Oude Testament en trekt daarbij parallellen naar vrouwen uit onze tijd. Linette wil hiermee andere vrouwen inspireren en bemoedigen.

Vrouwen uit het Oude Testament, wat zegt dat over vrouwen uit deze tijd? Linette Dijk geeft antwoord op deze vraag in haar nieuwe boek 'Vrouw in beeld'. Het boek bevat schilderijen en persoonlijke reflecties van Linette op verschillende vrouwen uit het Oude Testament: o.a. Eva, Debora en Hanna. Maar ook minder bekende vrouwen komen aan bod: een voorname vrouw uit Sunem, de moeder van koning Lemuël en de vrouw uit Hooglied.
 
Ieder hoofdstuk uit het boek behandelt een waarde van een van de vrouwen, in beeld en woord. De emoties van iedere vrouw heeft Linette proberen te vangen in een portret. Met de kunst heeft ze een eigen interpretatie gegeven aan de inhoud.
Linette benadrukt de schoonheid, kracht en eigenheid van de vrouwen en gebruikt die als voorbeeld voor vrouwen van nu. Dat doet ze door in ieder hoofdstuk het verhaal van de vrouw te koppelen aan een verhaal uit deze tijd, waar we van kunnen leren.
 
Persoonlijke verlangen
Hoe geef je vorm aan je vrouw-zijn? Zoek je dat bij jezelf of bij een ander? Dit zijn vragen die Linette Dijk zichzelf stelde. Vanuit haar persoonlijke interesse en verlangen is ze op zoek gegaan naar vrouwen uit het Oude Testament. En heeft ze nagedacht over inspirerende vrouwen die ze ontmoet heeft in haar leven, om vervolgens te kijken wat ze van hen kan leren.
Dit grote full colour boek is een prachtig cadeau voor vrouwen. De lezer gaat zien hoe je je vrouw-zijn meer vorm kunt geven en een voorbeeld kunt zijn voor vrouwen om je heen.
 
Linette Dijk
Linette Dijk is beeldend kunstenaar. Haar werk laat zich omschrijven als mysterieus en vol krachtige emoties. Voordat ze als professioneel kunstenaar aan de slag ging, studeerde ze theologie en sociaal pedagogische hulpverlening.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons