'Vertrouwen hebben in God is het belangrijkste'

"Een God die zijn eigen kind voor ons opoffert is een goede God"

in Mediatips

Hennie Simonsz heeft ondanks het verlies van twee baby's altijd vertrouwen gehad in God. Zij en haar man staan positief in het leven en proberen anderen te helpen. Met hun zorg- en logeerboerderij, Heidewaard, bieden zij rust en ruimte aan mensen die dit nodig hebben.

Het overlijden van hun eerste baby Jan, kwam voor Hennie en haar man heel onverwacht. Hennie was erg verdrietig, maar bij haar man Hendrik was het verdriet zo intens dat hij er zwaarmoedig van werd. Terwijl Hennie een enorme vechtlust kreeg om nog beter voor haar twee andere kinderen te zorgen. Het belangrijkste in die periode was dat Hennie en Hendrik er voor elkaar waren. Zij kon hem opbeuren als hij in een dip zat. Hennie: “Na het overlijden van Jan, is mijn man Hendrik meer tot het geloof gekomen. Hij kreeg echt een relatie met Jezus.” 

Toen in 2004 hun dochtertje Hannah vier dagen na de geboorte ook overleed, dacht Hennie: “Niet weer. Wat hebben we allemaal verkeerd gedaan, waarom? We wilden het gewoon niet nog een keer meemaken”. Bij het overlijden van haar tweede baby, kwam ze in een rouwproces: “Je staat op, alleen omdat het echt moet. Eigenlijk deed ik alles op de automatische piloot.”

Hennie vindt het belangrijk om er voor anderen te zijn. “'Zorg voor elkaar!' Dat heb ik van huis uit meegekregen”. En ze heeft haar woorden omgezet in daden. Ze was al verpleegster, maar ze wilde mensen helpen en veranderde haar boerderij in 2010 in een zorgboerderij. Voor haar gasten heeft ze wel huisregels. Een daarvan is dat ze op zondag mee gaan naar de kerk: “Ons werk doen we vanuit het geloof. Ik vraag kracht aan God. Het belangrijkste is om te vertrouwen op Hem". In de zorgboerderij vangt ze mensen van elke leeftijd op. Op de boerderij krijgen deelnemers de kans om te ontwikkelen en om te groeien in kennis, zelfvertrouwen en zelfstandigheid. 

Er gebeuren hele mooie dingen op de boerderij, kortgeleden is een verslaafde tot het geloof gekomen en nu gaat hij elke week naar de kerk.  

 

Het verhaal van Hennie is donderdag te zien in Geloven op 2

Geloven op 2, van dinsdag t/m zaterdag rond de klok van 17.00 uur op NL 2.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons