'Van je jeugd moet je de bagage houden; de ballast mag je afleggen'.

in Mediatips

Dit advies geeft schrijfster Joke Verweerd aan mensen die hun ouderlijk milieu ontgroeien.

Zelf groeide zij op in de Oud-Gereformeerde Gemeente, waar angst en onzekerheid een grote rol speelden. Joke heeft er lang over gedaan om te geloven dat God van haar houdt. Dat leerde ze geloven door haar Indische schoonmoeder. Maar, zegt Joke: 'Schrijf niet alles van je opvoeding af. Ik heb er bijvoorbeeld veel bijbel kennis en discipline aan te danken'.Bijna was haar onlangs met de Publieksprijs voor het beste christelijke boek bekroonde titel 'Retour Rantepao' nooit verschenen. Na het aannemen van de opdracht om dit boek te schrijven en het maken van de oriënterende reis naar Indonesië kreeg ze borstkanker. Als gevolg daarvan kon ze een half jaar niet schrijven, vertelt ze in Onderweg.

In het Radio-5-programma 'Onderweg'  spreekt Elsbeth Gruteke zaterdagavond met inspirerende Nederlanders over hun levensweg, hun passie, hun geloof en twijfel.
 Het gesprek wordt uitgezonden zaterdagavond om 20.02 uur op radio 5.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons