TV-tip | Aangrijpende worsteling met God

Zal documentairemaker Hans Busstra God vinden?

in Mediatips

Documentairemaker Hans Busstra is in 'De onzichtbare vriend' anderhalf jaar op zoek gegaan naar God. Heeft hij hem gevonden? Bekijk de documentaire vanavond op Nederland 2.

Hans Busstra praat tijdens zijn zoektocht met vrienden en familie, maar ook met onder andere Joop van Ooijen, die op zijn dak 'Jezus Redt!' geschilderd heeft. Op de vraag waarom Busstra op zoek is gegaan naar God vertelt hij, in de documentaire, dat het alles te maken heeft met zijn gelovige opvoeding en de diepe wens van zijn ouders dat alle kinderen blijven geloven in Jezus als de redder in hun leven. Daarnaast rijdt hij ook af naar het buitenland, zo doet hij mee aan een Jezuskamp in de Ardennen en gaat hij op bedevaartreis naar Assisi.

'De onzichtbare vriend' gaat over een voor de maker onoplosbare worsteling met het christelijke geloof. Steeds wanneer hij denkt God gevonden te hebben lijkt hij hem ook weer kwijt te raken. Het drijft Hans soms tot wanhoop, maar zou in deze golfbeweging van geloof en twijfel misschien ook een soort rust te vinden zijn?

'De Onzichtbare Vriend' is woensdagavond op televisie te zien op Nederland 2 (23:00 uur ).

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons