Tienduizend Vrijheidsbijbels uitgedeeld aan gedetineerden

De geestelijke verzorging zorgt heeft de gedetineerden door een zware tijd heen.

in Geloven

In de afgelopen jaren hebben gevangenispredikanten in Nederlandse gevangenissen 10.000 Vrijheidsbijbels uitgedeeld. Dit is een speciale uitgave van Het Boek. Dit meldt het Nederlands Dagblad.

De bedenkers van deze speciale Bijbeluitgave hebben gekozen voor de naam 'Vrijheidsbijbel', omdat het Woord van God mensen bevrijdt. De Bijbel wordt sinds 2008 uitgegeven aan gedetineerden en nu, na zes jaar zijn er tienduizend Vrijheidsbijbels uitgedeeld aan gedetineerden. De gevangenisuitgave is dus een speciale uitgave van Het Boek. 'Gevangenen vinden het fijn dat het een Bijbel is in gewoon, alledaags Nederlands.'

Jan Otter, organisator en medewerker van The Bible League, zegt dat veel gedetineerden behoefte hebben geestelijke verzorging. "Als mensen van buiten de gevangenis horen hoeveel gedetineerden er naar de kerkdiensten gaan, roepen ze wel dat de kerkgangers alleen voor de gezelligheid gaan. Maar dat is niet zo. De gevangenen zingen niet graag, maar ze bidden des te meer. Sommigen gaan zelfs op hun knieën."

Als een gevangene de gevangenis binnenkomt wordt er aan hem of haar gevraagd of er behoefte is voor geestelijke verzorging. Wanneer de gevangene geen geestelijke verzorging wil, wordt diegene daarin volledig vrijgelaten. Als de gevangene wel kiest voor geestelijke verzorging, mag hij of zij kiezen voor één van de zeven denominaties en de kerkdienst bijwonen op zondag. Daarnaast krijgt de gevangene individuele- en groepsgesprekken met de gevangenispredikant of imam.

 

 

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons