Syrische christenen verlaten massaal Aleppo

Op 3 juni vinden er presidentsverkiezingen plaats in Syrië

in Christelijk Nieuws

Volgens de Armeens-katholieke aartsbisschop Boutros Marayati van Aleppo verlaten de christenen massaal de stad. "De afgelopen weken vond een exodus plaats van de christelijke families uit Aleppo. De gezinnen hebben gewacht op het einde van het schooljaar."

(imported body)

"Daarna zijn zij gevlucht naar de kuststreek en Libanon, waar het veiliger is", getuigde de aartsbisschop tegenover het katholieke persagentschap Fides. Volgens de kerkleider is het onzeker of zij ooit nog terugkeren.

Aartsbisschop Marayati onderstreept dat het beleg van de Syrische rebellen een hele hoge tol eist van de achtergebleven bevolking: "Sinds kort is de watertoevoer, die verschillende weken was onderbroken, dan wel hersteld, maar er is geen elektriciteit. De stad is bezet en de wijken waar de energiecentrales en de watertoevoer zich bevinden, staan onder controle van de rebellen. Die gebruiken de levering van water en elektriciteit als middel om te onderhandelen met de regering. Het doel van die onderhandelingen is onduidelijk. Wij blijven bij de bevolking, al begrijpen wij niet wat er allemaal rondom ons afspeelt."

Op 3 juni vinden er presidentsverkiezingen plaats in Syrië. Volgens aartsbisschop Marayati vrezen vele Syrische burgers dat dit tot een nieuwe golf van geweld zal leiden.

Bron: Kerknet

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons