Soedanese vrouw 'kiest' voor doodstraf

“Ze is heel er heel duidelijk over dat ze christen is en dat ze ooit uit de gevangenis komt”

in Christelijk Nieuws

De Soedanese Meriam Yahya Ibrahim kreeg tot afgelopen donderdag de tijd om zich te bekeren tot de islam, anders zou ze de doodstraf riskeren. Volgens een bericht van de CNN weigert Meriam zich te bekeren en heeft ze daarmee 'gekozen' voor de doodstraf.

Meriam is opgevoed door haar christelijke moeder, maar haar vader is moslim. Hierdoor wordt ze gezien als moslima, ook al is Meriam christen. Ze is dan ook getrouwd met een christen. Omdat de autoriteiten Meriam zien als moslima is trouwen met een christen verboden in Soedan. Het land heeft een islamitische wetgeving, de sharia, en daar staat dat een moslima niet mag trouwen met een niet-moslim.

Haar broer heeft Meriam aangeklaagd. De familie zou geschokt zijn dat ze getrouwd is met een niet-moslim. De rechter heeft bepaald dat ze tot afgelopen donderdag de tijd had zich te bekeren tot de islam. Als ze zich niet zou bekeren staat haar de doodstraf te wachten. Gister heeft Meriam besloten om haar christelijk geloof niet te verloochenen en heeft dus 'gekozen' voor de doodstraf.

Meriam staat ook nog eens 100 zweepslagen te wachten, omdat ze 'afvallig' zou zijn. Het is namelijk verboden om als moslim je te bekeren tot het christendom.

Omdat Meriam acht maanden zwanger is, heeft de rechtbank besloten dat haar doodstraf pas over 2 jaar wordt uitgevoerd. Meriam zal tot haar doodstraf in de gevangenis zitten. Haar zoontje van 20 maanden oud is bij haar in de gevangenis. Haar man Daniel Wani zit in een rolstoel en kan niet voor zijn zoontje zorgen. Tegen CNN zegt hij het volgende: "Ik ben zo gefrustreerd. Ik weet niet meer wat ik moet doen. Ik kan alleen nog maar bidden."

 

CNN sprak telefonisch met Daniel Wani over de situatie met zijn vrouw.

 <iframe width='416' height='234' src='http://edition.cnn.com/video/api/embed.html#/video/world/2014/05/15/sudan-woman-death-sentence-daniel-wani-intv.cnn' frameborder='0'></iframe>

 

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons