Prinses Beatrix bij Bijbelfestival

Nederlands Bijbelgenootschap bestaat 200 jaar op 28 juni

in Geloven

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden zal zaterdag 28 juni 2014 in Utrecht de viering van het 200-jarig bestaan van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) bijwonen. Onder het thema ‘Deel het verhaal’ brengt het NBG voor alle leeftijden een gevarieerd programma rondom de Bijbel. Ook zullen de 2.000 bezoekers van het festival samen de grootste bijbelpagina van Nederland vormen door het plaatsen van stukjes bijbeltekst. Prinses Beatrix zal de eerste letter plaatsen. Alle letters samen vormen de eerste pagina van de Bijbel.

Programma

Tijdens het Bijbelfestival brengt het NBG de Bijbel dichtbij met workshops, muziek, lezingen en ontmoetingsmomenten. Een gevarieerd programma om naar te kijken, te luisteren en om samen te beleven, met o.a.:

-          workshops over de Bijbel in Gewone Taal en Qumran door vertalers van het NBG;

-          bijbelquiz met Bert van Leeuwen;

-          talkshow over het ‘het Dertigersdilemma’ met Tijs van den Brink en Nienke Wijnants;

-          bijbelverhalen op het toneel door theatergroep Aluin;

-          concerten van Trinity, het Vocaal Theologen Ensemble, Psalmen voor Nu en Elly & Rikkert;

-          workshops door illustratoren van de Prentenbijbel en de Jeugdbijbel die tijdens het festival gepresenteerd wordt. 


200 jaar NBG
Het Nederlands Bijbelgenootschap brengt al 200 jaar de Bijbel dichtbij in binnen- en buitenland. Dat doet het door de Bijbel te vertalen, te verspreiden, het begrip van de Bijbel te bevorderen en door de relevantie van de Bijbel te laten ervaren. Het Bijbelfestival brengt de Bijbel in al zijn facetten naar voren. Want de Bijbel is het waard om ontdekt, ervaren en doorgegeven te worden. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons