PKN start collecte-app

Het telefoongebruik zal niet afleiden van de kerkdienst

in Christelijk Nieuws

De Protestantse Kerk in Nederland gaat een trial beginnen met de collecte-app. In het najaar van 2014 wil de PKN beginnen met het experiment. Dit meldt Trouw.

Het experiment zal uitgevoerd worden door verschillende gemeentes in Nederland. De collecte-app is geen plaatsvervanger voor het contante geld en collectebonnen. PKN noemt het als een extra manier om een gift te geven. Het doel van de applicatie is dat protestanten hun gift over kunnen maken via een smartphone.

Mobiel collecteren
Er zijn al eerder mobiele collectes geweest maar die pakte verschillende manieren uit. Bij PKN-hulporganisatie 'Kerk in Actie' pakte het mobiel collecteren verrassend goed uit en haalde zij tijdens de veertigdagentijd 13.000 euro op en downloadden 32.000 mensen de applicatie.

In 2013 verdiende de PKN 2,7% minder inkomsten dan in het jaar daarvoor. Het mobiel collecteren is één van de manieren hoe de Protestantse Kerk haar inkomsten stabiel wil houden. De Protestante Kerk zegt over de terugloop van inkomsten het volgende tegen Trouw: "We merken dat het allemaal een beetje terugloopt en zijn op zoek naar nieuwe vormen. Dit is een interessant concept."

Discipline
De Protestante Kerk heeft vertrouwen in haar leden wat betreft de mobiele telefoon. Ze zeiden er het volgende over: "Protestanten hebben genoeg discipline om niet direct Facebook te checken als ze klaar zijn met hun geldoffer."

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons