Pinksterleider Oekraïne vrij na ontvoering

Na twee dagen ontvoering is Aleksey Demidovich vrij

in Christelijk Nieuws

De vrijdag ontvoerde Pinksterleider, Aleksey Demidovich, is zaterdag bevrijd. Hij is de leider van de grootste pinksterkerk in Oekraïne. De ontvoering vond plaats in de regio Donetsk in het oosten van Oekraïne. Vermoedelijk is hij ontvoerd door pro-Russische separatisten. Dat meldt de website BosNewsLife.

De broer van de pastoor, Sergey, vertelt aan BosNewsLife dat zijn broer zeven uur in een isoleercel heeft gezeten. Sergey werd zelf ook ontvoerd, maar werd op vrijdag al vrijgelaten.Sergey dankt de mensen die voor zijn broer hebben gebeden.

De ontvoering volgde enkele dagen nadat in de regio Donetsk priester Pavel Zhuchenko van de Oekraïense Orthodoxe kerk werd doodgeschoten. De Oekraïense autoriteiten stellen dat de pro-Russische separatisten hiervoor verantwoordelijk zijn. 

De gemeenten van de pinksterleider blijven ondanks alle onrust in Oekraïne doorgaan met hun maatschappelijke taken, ze helpen in weeshuizen, kinderopvang, klinieken voor drugsverslaafden en ze preken in gevangenissen.


Foto: wcfl10 


Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons