Paus Paulus VI op 19 oktober zaligverklaard

in Christelijk Nieuws

Paus Paulus VI zal op zondag 19 oktober worden zaligverklaard, zo heeft de Heilige Stoel bekendgemaakt. Het daarvoor vereiste wonder is een week geleden al erkend door de Congregatie voor de Zalig- en Heiligverklaringen: de onverklaarbare genezing van een ernstig ziek ongeboren kind in de Verenigde Staten in 2001.

Paulus VI, bij de burgerlijke stand geregistreerd als Giovanni Battista Montini, leidde de Rooms-Katholieke Kerk van 1963 tot 1978. Na de zaligverklaring wil Paus Franciscus vaart zetten achter zijn heiligverklaring, die al in juni 2015 zou kunnen plaatsvinden. Daarvoor moeten minstens twee wonderen aan de paus zijn toegeschreven.

Een zaligverklaring heeft een beperkte betekenis, maar een heilige heeft het betekenis voor de hele wereldkerk. Eind april zijn Paulus' voorganger Johannes XXIII en hun opvolger Johannes Paulus II heilig verklaard.

 

Bron & foto: ANP

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons