Nominaties Het Hoogste Woord 2014 bekend

in Mediatips

De vakjury van Het Hoogste Woord kiest jaarlijks uit een stapel kinderboeken van deelnemende christelijke uitgeverijen één boek als het beste christelijke kinderboek van het jaar. Ook dit jaar zijn diverse titels genomineerd voor de vakprijs.

(imported body)

De bekendmaking en uitreiking van Het Hoogste Woord vindt plaats op vrijdag 20 juni tijdens een feestelijke bijeenkomst in boekhandel De Rank te Kampen.  

Eind vorig jaar meldden zes uitgeverijen dertien titels aan, om mee te dingen naar Het Hoogste Woord. De jury Het Hoogste Woord nomineert op basis van de aanmeldingen in 2014 de volgende titels voor de prijs: Rose van Ineke Kraijo (Cuijk), uitgeverij Mozaïek, Love you, miss you van Corien Oranje (Haren), uitgeverij Columbus, Ik stuur je de zon van Willemijn de Weerd (Putten), uitgeverij Ark Media en Amyra van Arjan Wilschut (Dordrecht), uitgeverij Callenbach.

De winnaar van Het Hoogste Woord ontvangt 500,- en een nieuw ontworpen beeld van keramiek, ontworpen en vervaardigd door Henny de Klijn. In 2013 won Hilly Delfsma deze prijs voor haar boek Josephine van uitgeverij Callenbach.

De christelijke kinderboekenprijzen zijn een initiatief van de Werkgroep Christelijke Kinderboeken van de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en Muziekvak (BCB), die zich sinds 1995 inzet voor meer kwaliteit in en belangstelling voor christelijke kinderboeken.

Kijk voor meer informatie op Christelijkekinderboeken.nl

Bron: BCB

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons