Nederlandse BasicBijbel nu in Belgische BikerBijbel

De BasicBijbel is een vrij nieuwe digitale Bijbel in Nederland en België.

in Geloven

De vorig jaar uitgekomen BasicBijbel is gebruikt voor de nieuwe BikerBijbel. Deze Bijbel is een speciale uitgave die in België is verschenen. Zoals de titel aangeeft is de BikerBijbel speciaal voor motorrijders samengesteld.

(imported body)

Het boek bevat het Nieuwe Testament en pakkende verhalen van christen-bikers. Voor veel van hen kreeg het geloof betekenis doordat iemand hen ooit een BikerBijbel gaf. Van deze vernieuwde editie is Bherke Willems van de Belgische motorclub 'Bikers for Christ - Nomads' de initiatiefnemer.
 
De BasicBijbel is een vrij nieuwe digitale bijbel (online te lezen sinds februari 2013) die in Nederland en België snel bekendheid wint. Kenmerkend is dat hij in heel makkelijk Nederlands is geschreven.
 
"De BasicBijbel vind ik voor dit soort boekje de vertaling bij uitstek, omdat de boodschap van de Bijbel daarin zonder allerlei lastige kerkwoorden helder wordt weergegeven in makkelijk leesbare taal", aldus Bherke Willems, die zelf met veel plezier uit de BasicBijbel preekt.
 
Voor de BasicBijbel is dit een primeur: het is de eerste uitgave in druk. Jacoline Kleyn, de auteur van BasicBijbel, hoopt dat er ook nog een volledige Bijbel in druk zal verschijnen. "Dat zou wel heel mooi zijn, een gedrukte versie van een project waar ik vijftien jaar aan gewerkt heb."
 
Bron: Bikers for Christ
 
 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons