Namen ontvoerde Nigeriaanse meisjes bekend

Ontvoerde meisjes zijn voornamelijk christelijk

in Christelijk Nieuws

Van de circa 270 ontvoerde meisjes zijn 180 namen bekend gemaakt door de Christelijke Associatie van Nigeria (CAN), meldt het Nederlands Dagblad.

Begin april zijn bijna 300 meisjes ontvoerd door de islamitische terreurbeweging Boko Harram. 30 meisjes wisten te ontsnappen, de andere circa 270 meisjes zijn nog steeds vermist. De meisjes die ontvoerd zijn, zijn voornamelijk christelijk. De school in Chibok, waar de 300 meisjes verbleven, was vermoedelijk het doelwit van Boko Haram om het grote aantal christenen, dat zegt CAN. Gisteren zijn wederom acht meisjes ontvoerd.

Vorige week meldde door Boko Haram dat de meisjes verkocht zullen worden als slavinnen aan rebellen van de terreurorganisatie. Veel van de meisjes zijn naar Tsjaad en Kameroen gebracht om daar uitgehuwelijkt te worden. De ontvoerders verkopen de meisjes voor omgerekend 12 euro, dit meldt NOS

 

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons