Muskathlon: zweten tegen armoede

"Het is een klein stukje naar de start en een klein stukje naar de finish"

in Mediatips

De Muskathlon is vanmorgen vroeg begonnen in Ethiopië, Uganda en Israël. Ruim 200 marathonlopers en mountainbikers zijn op dit moment bezig om de marathon tot een goed einde te brengen.

Jaarlijks organiseren 'Open Doors' en 'De 4e Musketier' de Muskathlon om een bijdrage te leveren aan de bestrijding van armoede in de wereld. De lopers, wandelaars en fietsers krijgen eerst een blik op de verschillende projecten van 'Open Doors' en 'De 4e Musketier' in deze landen. De laatste dag is de dag van de waarheid: de Muskathlon.

Dit jaar doen en 269 mannen en vrouwen mee verdeeld over drie verschillende landen. Er is inmiddels 1,8 miljoen euro opgehaald.

Niet alleen Nederlanders lopen mee. Er doen ook veel Ethiopiërs, Ugandezen en Israëliërs mee. De lopers kunnen kiezen uit een halve marathon (21 km) of een hele marathon (43 km). De fietsers rijden 63 of 84 kilometer.

Ondanks de slechte internetverbinding in Uganda en Ethiopië is er bekend gemaakt dat bij alle drie de Muskathlons al deelnemers binnengekomen zijn. De reacties zijn overweldigend. Zo zegt marathonloper Theo van den Heuvel: "Het leek wel of ik vleugeltjes had tijdens het lopen."Hij liep zijn marathon uit in 3 uur en 26 minuten.

Ook reacties als "Het was een fantastische route om te lopen. Ik heb de marathon biddend gelopen" of "Dit is overweldigend! Wat was het een zware maar mooie run!" komen uit de vermoeide monden van de deelnemers.

Helaas zijn er ook een aantal deelnemers afgevallen tijdens het lopen door lichamelijke klachten. Het parcours is behoorlijk zwaar en steil. Daarnaast kan de temperatuur behoorlijk hoog oplopen gedurende de dag, het is in alle drie de landen tussen de 30 en 40 graden Celsius.

Op de live blogs op de site van de 4e Musketier zijn de namen en verschillende reacties te lezen van de binnengekomen deelnemers. Vooral de live blog uit Ethiopië vermeldt veel reacties van de inmiddels binnengekomen deelnemers. 

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons