Kerkdiensten in andere vorm op televisie

Eén lokatie en vaste groep predikanten moeten meer kijkers trekken

in Mediatips

Het uitzenden van kerkdiensten op televisie gaat nog dit jaar op de schop. In plaats van diensten vanuit diverse kerken in heel Nederland, worden vanaf september diensten uitgezonden vanuit één kapel in Utrecht en door een vaste groep predikanten verzorgd. Dat meldt het Nederlands Dagblad zaterdag op haar website.

Het ND baseert zich op Dick Scheepstra, deputaat Mediazaken van de vrijgemaakt-gereformeerde synode. Zaterdag vertelde hij tegen de synode in Ede over de nieuwe plannen. Vanaf het nieuwe seizoen gaat de Evangelische Omroep deze diensten uitzenden. Sinds duidelijk is dat er voor kerkelijke omroepen geen politiek draagvlak meer is, werkt de kerkelijke omroep Zendtijd voor Kerken nauw samen met de EO. Sinds een jaar is de ZvK ook gehuisvest bij de EO.

Volgens Scheepstra zijn de kijkcijfers voor de huidige kerkdienstuitzendingen op televisie dramatisch gedaald. Zo keken er afgelopen zondag 17.000 mensen naar een uitzending vanuit een baptistengemeente in Hoogeveen. 

Lees verder bij het Nederlands Dagblad

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons