Israël eert vrouwen bij viering Onafhankelijkheidsdag

in Christelijk Nieuws

De ceremoniële ontsteking van fakkels is de officiële afsluiting van Yom Hazikaron. Dit is de Israëlische herdenking van alle slachtoffers van oorlogen die zondagavond begint, en het begin van de viering van Yom Ha'atsma'oet, Israëls onafhankelijkheidsdag, die maandagavond begint.

Deze ceremonie wordt maandagavond gehouden op het plein vóór het graf van de zionistische visionair Theodor Herzl, die ligt begraven op de Mount Herzl begraafplaats in Jeruzalem. De ceremonie wordt geleid door de huidige voorzitter van de Knesset, en wordt bijgewoond door de premier, tal van andere leden van de Knesset, de chefs van het leger en de politie, andere hoge ambtenaren, en als extra eerbetoon door nabestaanden die dierbaren hebben verloren bij de verdediging van de Joodse Staat.

De plechtige ceremonie wordt live uitgezonden door de Israëlische televisie en de grotere radiostations. Ter voorbereiding worden de graven rond het plein versierd met symbolen van de twaalf stammen, en speciale verlichting, audio, visuele en pyrotechnische systemen zijn geïnstalleerd om een bijzondere sfeer te scheppen.

De ceremonie wordt afgesloten met een spectaculair vuurwerk en optredens van volksmuziek bands, omdat in Israël op dat moment Onafhankelijkheidsdag begint.

De centrale gebeurtenis van de ceremonie is het ontsteken van twaalf toortsen, als symbool van de twaalf stammen van Israël. Dit jaar zal de ceremonie het 'Tijdperk van de Vrouw' eren, en 14 zeer bijzondere vrouwen, die elk op haar eigen wijze hebben bijgedragen aan de maatschappij en de Staat, zullen de twaalf toortsen ontsteken.

Lees verder bij Israel Today

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons