ISIL eist kruisigingen in Syrië op

Islamitische Staat Irak en Levant eist kruisigingen op via Twitter

in Christelijk Nieuws

Recent zijn twee mannen publiekelijk gekruisigd in Syrië. Ze zouden een aanslag hebben gepleegd op een ISIL-rebel en hierbij zou een kind om het leven zijn gekomen, meldt Christian Post.

De twee gekruisigde mannen zouden volgens ISIL een aanslag gepleegd hebben op één van de strijdende  ISIL-rebellen. De mannen reden op een motor langs de rebel en gooide een granaat naar de rebel. Bij het ontploffen van de granaat kwam een kind om het leven en verloor een andere burger zijn been. De twee mannen werkten niet alleen, ze werkten in een groep van zeven. De zeven mannen zijn allemaal geëxecuteerd, twee van de zeven zijn gekruisigd en de rest is op een andere manier aan hun einde gekomen.  

Volgens het Syrian Observation for Human Rights is dit niet de eerste publieke kruisiging in Syrië. ISIL zou in april ook al een man gekruisigd hebben voor het stelen van een moslim.

De islamitische terreurbeweging ISIL is een aftakking van Al-Qaida die meevecht tegen het leger van president Assad in Syrië. De Islamitische Staat Irak en Levant houdt zich aan de shariawet en wil deze wet ook invoeren in Syrië. Al-Qaida heeft gemeld zich te distantiëren van ISIL, omdat ze te extremistisch zouden zijn. 

De aanslag zou niet de echte reden zijn waarom de mannen gekruisigd zijn, vermoeden verschillende media. De twee mannen zouden christenen zijn die van ISIL de keus kregen om zich te bekeren tot de Islam of de dood. Beiden mannen wilden hun geloof niet verloochenen en werden gemarteld en gekruisigd. Deze berichten zijn niet bevestigd.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons