"Gods liefde doorgeven in de kleine dingen"

5 vragen aan columnist Marlies Medema

in Geloven

Als je het magazine Eva leest, ken je vast en zeker de column van eindredacteur Marlies Medema. Ze is getrouwd met Joost en moeder van Bram (13) en Rinske (8) en schrijft al jarenlang over alledaagse gezinszaken in dit magazine. 5 vragen aan Marlies.

1. Wat vind je belangrijk om door te geven?
"Hoe belangrijk het is om in kleine dingen iets van Gods liefde door te geven aan anderen. Een praatje maken met iemand die door een moeilijke tijd gaat, een keer koken voor iemand die door ziekte weinig energie heeft… Niet dat ik daar altijd perfect in slaag, overigens. Soms heb ik zo de neiging om door te hollen, dat ik in mijn haast dingen over het hoofd zie die echt belangrijk zijn.”

2. Aan welk lied heb jij steun?
"Ik heb geen vast lijflied. Regelmatig ben ik diep geraakt door een lied, en dat draai ik dan zo vaak achter elkaar dat het na verloop van tijd een beetje ‘plat’ wordt – en dan kom ik weer iets anders tegen wat ik grijsdraai. Het laatste lied dat me raakte, was 'Vaders Huis' van Sela. Prachtige melodie, en een bemoedigende tekst: waar je ook doorheen gaat, God is altijd bij je.” 

3. Wie maakt voor jou verschil in je leven?
"Ik heb een heel lieve vriendin met wie ik regelmatig samen bid en met wie ik veel kan delen. Ze inspireert me door het feit dat ze zo goed kan luisteren zonder te oordelen, en veel tijd en ruimte vrijmaakt voor anderen, ook als dat niet altijd comfortabel is.”

4. Welke vraag zou je willen stellen aan Jezus?
“Of Hij al snel terugkomt. Af en toe kan ik zo verlangen naar de tijd dat we permanent dichtbij Hem mogen zijn, en waarop verdriet en lijden tot verleden tijd behoort.
Oeps, opeens bedenk ik me trouwens dat Hij gezegd heeft dat Hij dat zelf ook niet weet, alleen de Vader. Toch niet zo’n nuttige vraag dan, haha.”

5. Waar worstel je mee?
"Ik vind het lastig om te zien dat zoveel oneerlijk verdeeld is in de wereld. Je hebt mensen die fluitend door het leven gaan en mensen die overal tegenslag lijken te hebben. En dat komt echt niet alleen omdat ze dingen niet goed aanpakken. Als ik bijvoorbeeld berichten lees over mensenhandel in binnen- of buitenland, waarbij vrouwen en kinderen stelselmatig worden misbruikt, kan ik daar heel boos en verdrietig van worden.” 


Nieuwsgierig naar een column van Marlies? Bestel een proefnummer

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons