God is terug in de Lage Landen!

"Zo waarlijk helpe mij God almachtig"

in Mediatips

Naar aanleiding van de viering van '200 jaar Koninkrijk' presenteert Ernst Daniël Smid vier nieuwe afleveringen van 'God in de Lage Landen'. De afleveringen zijn vanaf 14 juni wekelijks te zien op Nederland twee.

De serie van 4 bestaat uit kleurrijke verhalen over onze vorsten en vorstinnen en hun tegenspelers. Het Koninkrijk der Nederlanden begint in een periode waarin de meeste vorsten juist hun macht zien afbrokkelen. Er zijn conflicten tussen het staatshoofd, de macht van het volk en de invloed van de kerk. Kortom, “God, Nederland en Oranje”. Wat stelt dat drievoudige snoer eigenlijk voor in 200 jaar Koninkrijk?

God in de Lage Landen is vanaf 14 juni wekelijks te zien op Nederland 2 (20:25 uur).

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons