Gave en Time to Turn organiseren Vreemdelingendienst

in Mediatips

Stichting Gave en Time to Turn organiseren op zaterdag 21 juni een dienst die in het teken staat van 'de vreemdeling' in ons land

De organisaties schrijven: "We openen onze ogen voor het leed dat er is en zoeken naar hoopvolle perspectieven."

Rikko Voorberg verzorgt tijdens de Vreemdelingendienst de overdenking en de Schrijvers voor Gerechtigheid brengen hun liederen met prikkelende teksten ten gehore. Onder anderen Desiré Uwamahoro (vluchteling uit Burundi en medewerker bij Gave) vertelt zijn vluchtverhaal.

De bijbelse waarde van gastvrijheid lijkt in Nederland volledig losgelaten. Verwezen wordt naar Exodus 23: “Behandel vreemdelingen die bij jullie wonen als geboren Israëlieten. Heb hen lief als jezelf, want jullie zijn zelf vreemdelingen geweest in Egypte. Ik ben de HEER, jullie God.” 

Stichting Gave schrijft: "In Nederland wil men mensen zoveel mogelijk buiten de deur houden. Met alle nare gevolgen van dien: migranten die verdrinken in de Middellandse Zee of maandenlang vastzitten in gevangenissen. Er wordt vaak hard geoordeeld over migranten of mensen roepen dat ons land vol is."

In de Vreemdelingendienst wordt er stilgestaan bij deze werkelijkheid en deze wordt bij God gebracht. Stichting Gave: "We luisteren naar verhalen van vluchtelingen. We onderzoeken wat bijbelteksten als de hierboven geciteerde te maken hebben met hoe we in Nederland met migranten omgaan. We belijden schuld bij het kruis voor ons aandeel in de ellende van migranten. We bidden tot God en horen hoopvolle perspectieven van migranten in ons land. Het wordt een prikkelende, bezielde en activerende kerkdienst. De deuren van de kerk staan wagenwijd open voor iedereen die met ons mee wil doen".

Met de Vreemdelingendienst sluiten Gave en Time to Turn de campagne 'Grenzeloos' af. Anderhalf jaar lang vroegen de organisaties aandacht voor de situatie van ongedocumenteerde migranten in Nederland en wilden zij mensen inspireren tot gastvrijheid. Ook na deze campagne gaat Gave door om christenen te stimuleren tot gastvrijheid voor de vluchteling.

Meer informatie: Gave.nl

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons