Film Noah komt niet door Chinese censuur

in Mediatips

De Hollywoodfilm over Bijbelfiguur Noach wordt niet vertoond in een van de grootste afzetmarkten: China. Peking heeft 'Noah' afgekeurd.

Trouw schrijft: "Naar de redenen van de afwijzing is het gissen. Vakblad Hollywood Reporter claimt op basis van anonieme bronnen dat 'religieuze argumenten' een rol spelen, al spelen er duidelijk ook andere zaken mee. China zou met het oog op handelsbelangen islamitische landen niet voor de borst willen stoten.

Eerder dit jaar wezen onder meer Katar, Bahrein, de Verenigde Arabische Emiraten en Maleisië de film af omdat die met Noach een van Gods boodschappers in beeld bracht. Dat zou indruisen tegen de islamitische leer. Noach is ook in de islam een belangrijk figuur."

Producent benadrukte milieuboodschap
Het is niet duidelijk of ook de communistische partij zich stoort aan het christelijke karakter van de film. Peking erkent maar één protestants en één rooms-katholieke kerkgenootschap en werkt christenen tegen als ze een andere kerk oprichten of openbaar het geloof verkondigen. Toch groeien de Chinese kerken onstuimig. 

Lees verder: Trouw.nl

Bron: Trouw

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons