Eigentijdse cursus voor organisten en pianisten

in Mediatips

In september gaat in Amersfoort de Praktijkcursus 'Muziek in de Kerk' van start. Deze praktische cursus helpt kerkmuzikanten om te gaan met de steeds diverser wordende muziek in erediensten.

(imported body)

Gedurende het jaar zijn er tien cursusdagen, waarop cursisten op hun eigen niveau aan de slag gaan met diverse muziekstijlen. Dit alles onder begeleiding van organist en cantor Harry van Wijk.

De afgelopen jaren is het landschap van de kerkmuziek steeds gevarieerder geworden. In veel kerken heeft naast het orgel ook de piano zijn intrede gedaan. Psalmen en traditionele kerkliederen worden steeds meer gecombineerd met moderne opwekkingsmuziek. De Praktijkcursus 'Muziek in de Kerk' speelt in op deze diversiteit en is bestemd voor organisten en pianisten die regelmatig een eredienst begeleiden.

Onderwerpen die in de cursus aan bod komen zijn het spelen van voorspelen, begeleidingen en liedvariaties van liederen in diverse stijlen. Ook komt de opbouw van de liturgie aan bod, en de rol van organisten en pianisten daarin. Er zijn drie gezamenlijke cursusdata, daarna gaan de cursisten verder in kleinere groepjes, en is er meer aandacht voor de verschillende niveaus.

Lees verder bij GKv

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons