Eigen StadsBijbel als evangelisatiemiddel

in Geloven

De CityBijbel of StadsBijbel geeft kerken en gemeenten de kans om tegen kostprijs een eigen stadsbijbel te maken. Vervolgens kunnen zij deze CityBijbel via een evangelisatieactie gratis uitdelen aan stads- of streekgenoten. Wie het goed aanpakt, kan tot diepgaande gesprekken komen.

De CityBijbel is meer dan een NT-bijbel. De bijbel is geschreven in hedendaags Nederlands en daardoor ook goed leesbaar voor mensen buiten de kerk. De omslag is geheel naar eigen wens aanpasbaar bijvoorbeeld met een mooi stadsgezicht. Ook een aantal interne pagina's zijn vrij aan te passen, denk bijvoorbeeld aan een leeswijzer, of een adressenlijst van plaatselijke kerken en gemeenten.

Totaalpakket evangelisatie
De unieke kracht van de CityBijbel schuilt vooral in de promotie en evangelisatie om deze Stadsbijbel heen. Zo is het mogelijk om deurhangers ('Wat heb ik nou aan mijn deur hangen?') door de stad heen aan deuren te hangen, waarmee mensen hun eigen Stadsbijbel kunnen afhalen. Coupons in plaatselijke bladen zijn een andere mogelijkheid, evenals bijvoegen in verhuispakketten voor nieuwe bewoners.

Afhaalpunt Bijbel = goede gesprekken
Christelijke boekwinkels zijn vaak een ideaal afhaalpunt, maar elke goed bereikbare plek met een lekkere kop koffie is geschikt. Vrijwilligers kunnen daar gesprekken voeren met geïnteresseerde mensen. Anders dan bij huis-aan-huis evangelisatie of traktaten uitdelen in het winkelgebied, weet men zeker dat deze mensen interesse in het geloof hebben. Daarom zijn goede gesprekken gemakkelijk aan te knopen.

Meer informatie: Zakbijbelbond.nl 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons