Dringende oproep paus voor vrede Syrië

in Christelijk Nieuws

Paus Franciscus heeft dit weekeinde aan de oever van de Jordaan een dringende oproep gedaan voor vrede in Syrië. Hij riep op tot gebed voor de slachtoffers van de burgeroorlog. De paus is in Jordanië voor een 3-daagse reis door het Midden-Oosten.

"Moge het geweld ophouden en het humanitaire recht gerespecteerd worden, zodat de noodlijdende bevolking hulp gegarandeerd wordt", zei de paus nabij de plek waar mogelijk Jezus gedoopt is. "Wie verkoopt en produceert de wapens, waarmee onschuldigen gedood worden?", vroeg hij zich af.

Het is niet de eerste keer dat paus Franciscus zich uitspreekt over Syrië. Het hoofd van de Rooms-Katholieke Kerk heeft al meerdere keren gepleit voor vreedzame onderhandelingen en riep de internationale gemeenschap op bij te staan.

Paus Franciscus zette zondagochtend zijn reis voort in Palestina. In Bethlehem ging hij langs bij de Palestijnse president Mahmoud Abbas. Dezelfde dag bracht de paus nog een bezoek aan Israël, waar strenge veiligheidsmaatregelen zijn genomen. Het programma van zondag was het gevoeligste punt van de reis vanwege de spanningen tussen Israël en Palestina.

 

Bron & foto: ANP

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons