Dorcas bereikt in 2013 266.588 mensen

Jaarverslag van de christelijke organisatie.

in Christelijk Nieuws

Christelijk organisatie Dorcas publiceert vandaag haar jaarverslag 2013. In 2013 heeft Dorcas 266.588 mensen in nood en diepe armoede bereikt met 154 hulp- en ontwikkelingsprojecten in duurzame ontwikkeling, sociale zorg en rampenmangement. Dit zijn 6% meer mensen dan in 2012. Dorcas helpt al dertig jaar mensen in Afrika en Oost-Europa.

Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging. Dorcas is geïnspireerd door Mattheüs 23:31-46 om te zorgen voor armen en verdrukten. Zij willen de mensen Gods liefde uitdragen door het geven van uitzicht aan mensen in nood en diepe armoede. Dit realiseren zij door samen te werken met lokale partnerorganisaties. Dorcas traint en begeleidt hen zodat de projecten die zijn beheren effectief zijn. Ze zijn erg dankbaar voor 2013, behalve de gewone projecten zijn in 2013 ook een aantal Dorcas-projecten door nood gedwongen en onder andere extra moeilijke omstandigheden uitgevoerd, zoals in Egypte, Oekraïne en Syrië. Zij zijn erg gelukkig dat ze kunnen rekenen op de inzet van duizenden vrijwilligers, donateurs en samenwerkingspartners.

De belangrijkste onderwerpen van 2013 waren de noodhulp in Syrië en op de Filipijnen, de groei van 19 naar 22 Dorcas-winkels, de afronding van de juridische fusie tussen de stichtingen Dorcas Aid International, Dorcas Hulp Nederland en Dorcas winkels en de verbetering van de onderzoeksmethodiek voorafgaand aan de start van nieuwe hulp- en ontwikkelingsprojecten. In 2013 zijn de inkomsten gestegen, maar daalde de waarde van goedereninzameling tot 4,8 miljoen euro. Ook bleven de kosten voor de eigen fondsenverwerving met 11,7 procent binnen de CBF-norm van 25 procent.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons